Besat af tanken om at alt bør være positivt


Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/www/eckharttolle.dk/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Jeg har netop modtaget følgende fra Eckhart Tolles nyhedsbrev:

“The ‘positive’ already contains within itself the as yet unmanifested ‘negative’.”

Hvad mon han mener med det?

Det menneskelige sind er besat af tanken om at leve i en 100% positiv virkelighed kontinuerligt.

Men selve denne idé er en stor illusion. Hvad sindet bekvemt undlader at gøre sig selv opmærksom på, er det faktum, at det er totalt umuligt at kende til det “positive” uden at der også er det “negative”.

Se sådan her på det. Hvis miraklet skulle ske, og alle dine ønsker blev opfyldt i en periode på måske 1 år, så ville du langsomt vænne dig til dette, og dit sind ville begynde at finde nye negative aspekter som du ikke tidligere have lagt mærke til. Dette er ganske simpelt nødvendigt for ellers ville du vænne dig til alt det positive, og du ville ikke længere opleve alting som positivt.

Så Eckhart Tolle peger på dette ved at gøre opmærksom på at det er en umulighed at jagte det positive uden at det negative også følger med.

Når vi vitterligt ser dette, så vil vi stoppe med at være så ensidige optaget af alt det vi betegner som “positivt”, og i stedet vil vi komme til en forståelse af at livet, ja selve eksistensen er i konstant forandring. Vi vil så stoppe vores “slagsmål” med eksistensen, og i stedet vil vi begynde at skabe, at kreere i harmoni med livet.

Og det er en helt ny og anderledes oplevelse.
Kh.
HC

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked via email når der er svar til denne. Du kan også få svar uden at skrive kommentar.