Naturen er en indgang til nuet og Væren


Warning: Illegal string offset 'filter' in /home/www/eckharttolle.dk/wp-includes/taxonomy.php on line 1442

Mange mennesker er så meget fanger af deres sind, at naturens skønhed ikke virkelig eksisterer for dem. Det kan godt være, de siger: ”Sikke en smuk blomst”, men det er kun en mekanisk mental og rubricering.

Fordi de ikke er stillet og nærværende, ser de ikke virkelig blomsten, føler ikke dens essens, dens hellighed – på samme måde som de ikke kender sig selv, ikke følger deres egen essens, deres egen hellighed.

Fordi vi lever i en kultur, der er så domineret af sindet, er det meste moderne kunst, arkitektur, musik og litteratur uden skønhed, uden indre essens, og der er kun få undtagelser.

Grunden er, at de mennesker, der skaber disse ting, ikke kan frigøre sig fra sindet – selv ikke for et øjeblik. Derfor er de aldrig i kontakt med den tilstand i sig selv, hvorfra sand kreativitet og skønhed kommer.

Når sindet overlades til sig selv, skaber det uhyrligheder, og ikke kun i kunstgallerierne. Se på vores bylandskaber og industrielle ødemarker. Ingen civilisation har nogensinde skabt så meget grimt.

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv mig besked via email når der er svar til denne. Du kan også få svar uden at skrive kommentar.